Prinsessen der ikke ville være fin

 

I Landet-bag-de-grønne-enge ligger det yndigste kongeslot. Kong Gulerod og dronning Citronella har tre dejlige prinsesser, nemlig Sif, Silke og kronprinsesse Solstråle. Dronning Citronella synes ikke, at den gifteklare kronprinsesse er helt så dejlig, som hun burde være, for hun vil nemlig ikke være fin!! Solstråle er ligeglad med franske fletninger, kedelige korsting og dydige dansetrin. Hun vil hellere bage brød, øve cirkelspark og lappe cykel. Det er faktisk ikke så godt, når hun nu er lovet væk til den meget fine, fornemme og forventningsfulde Prins Ib fra Landet-bag-de-høje-bjerge.

 

Kongeslottet har en tid manglet en kongelig hofnar og derfor har Kong Gulerod ansat Narvikar. Denne løjerlige og livsglade Narvikar får smilet frem hos de fleste – især hos Kronprinsesse Solstråle, der jo er meget ked af det forstående bryllup med Prins Ib.

 

Bryllupsforberedelserne bliver nøje fulgt af ugebladsjournalisten Sladder Sidse og hendes medarbejder Foto Fanny. De er på pletten, når Prins Ib ankommer med bodyguard og kammertjener, når Solstråle skal i Flinkeskole, når stylisterne, Stella og Bella, skal pynte bruden og når Kok Franz præsenterer bryllupsmenuen.

 

Eventyret ender lykkeligt, men hvem bliver gift med hvem? Holder dronning Citronella op med at være sur? Kan Prins Ib digte? Er Narvikar overhovedet en nar?

 

HAT’s børneteatergruppe glæder sig til at løfte sløret med rappe replikker og dejlige sange i eventyret om ”Prinsessen der ikke ville være fin”.

 

Manuskript: Anette Funch Pedersen

Musik: Per Thomsen og Niels Trut

Sangtekster: Maria Wolder

 


Anmeldelse:

J.E.Andersen
Efter at have været til møde hele dagen på Fyn, sammen med min gode ven John, foreslog han at jeg endnu engang kikkede ind i Folkemusikhuset for at se en forestilling og skrive et par ord.

 

Jeg har før (i København) set og anmeldt børneteater, men det har altid været voksne, der optrådte for børn, så det var derfor en ny og opløftende dag for mig.
Stykket er skrevet af lokale kræfter, det samme er musikken, og jeg må sige at det absolut ser ud til at være en styrke. En prinsesse, der ikke vil være fin, kunne vi godt bruge nogle flere af. Det ville være befriende at have et par stykker af dem i det danske kongehus.

 

Stykket handler om nævnte prinsesse. Hun skal giftes væk til en meget overlegen prins, som vist mest er interesseret i det halve kongerige. (Kan nogen i øvrigt fortælle mig, hvorfor prinsesser er så svære at afsætte for familien, at der skal en medgift på det halve kongerige til?)
Alt går som det skal. Efter forskellige besværligheder får prinsessen den hun vil have, og det samme gør prinsen. Men er det hinanden? Det må I selv finde ud af ved at købe billet og se forestillingen.
22 yderst veloplagte og meget engagerede børn gav publikum en pragtfuldt oplevelse. En spændende historie blev fortalt med morsomme replikker og skønne sange – alt blev fremført med stor energi og masser af smil og glimt i øjnene, og ikke mindst i en høj kvalitet.

 

Jeg vil undlade at fremhæve nogle frem for andre, for alle ydede en stor indsats og bidrog hver især til det flotte resultat. Det skulle ikke undre mig, hvis man om nogle år kan se nogen af disse børn som skuespillere på de store scener (ikke at scenen i Folkemusikhuset er lille – men….!)
Jeg vil dog gerne fremhæve melodierne; de er enestående gode og yderst velklingende i mine ører.

 

Tak for en dejlig eftermiddag.