Arsenik og gamle kniplinger

 

eaterstykket Arsenik og gamle kniplinger, oversat af Poul Sørensen, blev vist første gang i 1941, og blev en kæmpesucces.

 

Denne ”sorte komedie” er bygget op omkring Mortimer, som er tilsyneladende den eneste ”normale” i den Mortimerske familie.
Hans to gammeljomfru – tanter Abby og Martha kan ikke se det ulovlige i at ” hjælpe ” ensomme gamle mænd ud af deres ensomhed, ved at ”give dem fred”. Teddy, hans bror, tror han er Roosevelt, og har travlt med at grave ved Panama kanalen, som befinder sig i kælderen. Jonathan er skurken og den 3´bror i familien, er opereret og ukendeliggjort af den alkoholiserede dr. Einstein’s mislykkede plastickirurgi.
Mortimer, som er forelsket i præstedatteren Elaine, bliver mere og mere forvirret og bekymret over sin familie og ikke mindst de nedarvede gener.
Der er en voldsom trafik i den lille stue af emsige politibetjente, en bekymret præst og et par ” ensomme ældre mænd ”, som måske har lyst til at smage den hjemmelavet ” hyldebærvin ”.

Medvirkende:     Trine Willumsen, Vibeke Thide, Kasper Lynge Larsen, Cecilia Frederiksen, Søren Selsing, Tommy D Jørgensen, Klavs Strange, Jørgen Groth, Anders Kremmling, Mikkel Gaston, Marco Krohn Normann, Morten Worm

 

Læs artikerne fra aviserne her:

Sjællandske 18 okt. 2012 forside
Sjællandske 18 okt. 2012 artikkel
Sjællandske 31 okt. 2012 artikel
Sjællandske 5 feb. 2013 artikel

 

Instruktør:    Janni Andersen