Julekomedie

Så er det snart jul og i år er vi igen klar med Hvordan det alligevel blev jul i det gamle forsamlingshus.

Billetterne vil blive sat til salg på billetten.dk tirsdag d. 16.  november kl. 10 (der vil komme et direkte link senere)

Forestillingerne i 2021 er:

Fredag d. 3/12 kl. 18

Lørdag d. 4/12 kl. 14

Søndag d. 5/12 kl. 14

Lørdag d. 11/12 kl. 14

Søndag d. 12/12 kl. 14

Lørdag d. 18/12 kl. 14

Søndag d. 19/12 kl. 14

Vi glæder os til at se jer og igen fylde salen med glade publikanere.

De varmeste julehilsner

HAT

Du kan se alle vores forstillinger i vores arkiv
Juleløjer, latter og livsglæde

I september-oktober ringer min telefon hyppigere og indbakken på mailen fyldes mere end sædvanligt. ”Hvornår starter Julekomedien?” ”Må min søn være med?” ”Hvornår er man for stor?” ”Hvornår starter billetsalget?” ”Min datter er på ventelisten, kan vi så være sikre?” osv., osv.
Endelig bliver det første øve-onsdag. Børneteaterbørn, gamle og nye julekomediebørn strømmer til Folkemusikhuset i Fensmark. Børneteaterbørnene er fulde af forventning, fordi de får de fleste replikker. Gamle julekomediebørn kommer glædestrålende med åbne arme og giver hinanden genkendelsesknus – glade og afslappede går de ind ad døren, for de ved, at er de først én gang sluppet gennem nåleøjet, så er de sikret en plads for evigt! Salen er nu allerede ved at være godt proppet og vi taler ikke længere om børn, men om mus og nisser, som stiller op på række og geled og bliver talt igen og igen.
Tilbage i krostuen står de nye med håbet malet i ansigterne. Lidt efter lidt bliver nye  lukket ind til juleflokken. Nogle år er der familier, der skuffede må gå hjem igen og  glæde sig endnu et langt år. Men heldigvis er der også de gode år, hvor der er plads til alle.
En god halv time er gået af den første øve-onsdag og langt om længe kan i alt 70 glade nisser og mus synge ”Hør nu lille ven..” og ”Nu vil vi spille..” så taget på det gamle forsamlingshus er ved at lette og på den måde sparkes julekomedien i gang med maner.
Inden vi får set os om nærmer premieren sig. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? For 30. år i træk? Fordi vi løfter i flok. Scenefolket bygger, køkkenpersonalet skriver skemaer, musikken øver, nisser og mus lærer sange og replikker, programmer bliver trykt, lys og lyd bliver sat, nissepassere og musepassere gør sig klar, instruktørerne instruerer, billetterne går som varmt brød og venskaber knyttes.
Det handler om ansvar. Det handler om forventning og fællesskab. Det handler om juleløjer, latter og livsglæde.
Alle kommer som de er og yder deres bedste,
så det alligevel bliver jul i det gamle forsamlingshus!

Anette Funch Pedersen

30 år

2009 er året hvor vi for 30. gang spiller julekomedie vi har derfor lavet et flot program

 

læs det her

En dag med julekomedie

Læs og se billeder fra en bag om scenen og på scenen blandt nisser og mus.

 

Læs det her

Julekomedie CD

Fik du ikke set årets julekomedie eller købt CDen med historien og alle de gode melodier, så kan du bestille den her.

 

kr. 100,00
og skal afhentes efter nærmere aftale.

Bestil her