Julekomedie

 

 

Billetter bliver sat til salg den 11.11.19 kl.10.00
billetten.dk.


Spilledatoer 2019:

Fredag d. 29/11 kl. 18

Lørdag d. 30/11 kl. 14

Søndag d. 01/12 kl. 14

Lørdag d. 07/12 kl. 14

Søndag d. 08/12 kl. 14

Lørdag d. 14/12 k.. 14

Søndag d. 15/12 kl. 14

 

”Hvordan det alligevel blev jul i det gamle forsamlingshus” spiller igen for fulde huse i Folkemusikhuset, Fensmark

JUL-JUL-JUL-JUL – alle sammen glæder sig!

 

For 40. gang åbner Holmegaard Amatørteater dørene for den lystige og traditionsrige julekomedie ”Hvordan det alligevel blev jul i det gamle forsamlingshus”.
Julen står for døren i familien Juliussens hjem, og Lotte og Peter glæder sig. Men da den aristokratiske enkebaronesse har glemt sin diamantring i forsamlingshuset og stiller et urimeligt erstatningskrav, er julen pludselig i overhængende fare. For nu vil Fru Juliussen ikke holde jul, de hvide mus bliver væk, bedstefar kommer ikke, Fru Juliussen er juledeprimeret og juleglæden er helt og aldeles forsvundet.
Nisserne på loftet og musene i kælderen hører om den forsvundne juleglæde. Hverken nisser eller mus vil risikere, at der ingen jul bliver. Så ved fælles hjælp fra små og store mus, fra balkonnisser og rumlenisser og selv fra den gamle nisse i Holme Julstrup, lykkes det alligevel at finde den dersens juleglæde. Og så kan det nok være, at det alligevel bliver jul i det gamle forsamlingshus.

Dørene åbnes en time før.

Du kan se alle vores forstillinger i vores arkiv
Juleløjer, latter og livsglæde

I september-oktober ringer min telefon hyppigere og indbakken på mailen fyldes mere end sædvanligt. ”Hvornår starter Julekomedien?” ”Må min søn være med?” ”Hvornår er man for stor?” ”Hvornår starter billetsalget?” ”Min datter er på ventelisten, kan vi så være sikre?” osv., osv.
Endelig bliver det første øve-onsdag. Børneteaterbørn, gamle og nye julekomediebørn strømmer til Folkemusikhuset i Fensmark. Børneteaterbørnene er fulde af forventning, fordi de får de fleste replikker. Gamle julekomediebørn kommer glædestrålende med åbne arme og giver hinanden genkendelsesknus – glade og afslappede går de ind ad døren, for de ved, at er de først én gang sluppet gennem nåleøjet, så er de sikret en plads for evigt! Salen er nu allerede ved at være godt proppet og vi taler ikke længere om børn, men om mus og nisser, som stiller op på række og geled og bliver talt igen og igen.
Tilbage i krostuen står de nye med håbet malet i ansigterne. Lidt efter lidt bliver nye  lukket ind til juleflokken. Nogle år er der familier, der skuffede må gå hjem igen og  glæde sig endnu et langt år. Men heldigvis er der også de gode år, hvor der er plads til alle.
En god halv time er gået af den første øve-onsdag og langt om længe kan i alt 70 glade nisser og mus synge ”Hør nu lille ven..” og ”Nu vil vi spille..” så taget på det gamle forsamlingshus er ved at lette og på den måde sparkes julekomedien i gang med maner.
Inden vi får set os om nærmer premieren sig. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? For 30. år i træk? Fordi vi løfter i flok. Scenefolket bygger, køkkenpersonalet skriver skemaer, musikken øver, nisser og mus lærer sange og replikker, programmer bliver trykt, lys og lyd bliver sat, nissepassere og musepassere gør sig klar, instruktørerne instruerer, billetterne går som varmt brød og venskaber knyttes.
Det handler om ansvar. Det handler om forventning og fællesskab. Det handler om juleløjer, latter og livsglæde.
Alle kommer som de er og yder deres bedste,
så det alligevel bliver jul i det gamle forsamlingshus!

Anette Funch Pedersen

30 år

2009 er året hvor vi for 30. gang spiller julekomedie vi har derfor lavet et flot program

 

læs det her

En dag med julekomedie

Læs og se billeder fra en bag om scenen og på scenen blandt nisser og mus.

 

Læs det her

Julekomedie CD

Fik du ikke set årets julekomedie eller købt CDen med historien og alle de gode melodier, så kan du bestille den her.

 

kr. 100,00
og skal afhentes efter nærmere aftale.

Bestil her