En dag med Julekomedie

 

Denne side vil prøve at give et lille indblik i, hvordan en dag med julekomedien forløber.

 

En dag med julekomedie betyder, at det gamle forsamlingshus er fyldt med forventningsfulde børn og voksne. I samtlige lokaler på samtlige etager og i alle kroge er der fyldt  med nisser, mus og mennesker. Nogle skal optræde, nogle hjælper til, og endelig er der en masse glade publikanere (=publikum), der glæder sig helt vildt til at se, hvad alle de medvirkende finder på i år.

 

Det hele starter naturligvis længe før forestillingerne løber af stablen, nemlig ved at vi på vores teatermøde beslutter, at vi igen i år skal opføre “Hvordan Det Alligevel Blev Jul I Det Gamle Forsamlingshus”. Det er nu aldrig svært at blive enige om, at det skal vi.
Spille- og øvedatoer bliver fastlagt, og de medvirkende bliver udvalgt.

 

Og så oprinder den store dag, hvor en masse juleglade børn møder op til indskrivning til julekomedien i håb om at få en af de eftertragtede pladser. Med blødende hjerte må vi desværre ofte henvise nogle børn til ventelisten til det følgende år – der er ikke altid plads til alle. Resten kan glæde sig til en november måned med intens øvning af sange, replikker og ageren på scenen.

 

En anden stor dag for julekomedien er den dag, hvor billetterne bliver udbudt til salg. Inden da har jeg modtaget mange mails og telefonopkald fra glade og forventningsfulde mennesker, der alle har det samme spørgsmål: “Hvordan får vi fat i billetter?”. Egentlig er det jo et ganske simpelt og let spørgsmål at besvare: De købes via den billetudbyder, vi har valgt til at stå for billetsalget. Men! der er naturligvis en grund til spørgsmålet, nemlig at der er langt flere, der vil købe billetter til vores forestilling end, vi har mulighed for at sælge. Det betyder, at vi desværre må skuffe en masse børn og voksne, der IKKE får billet, men samtidig glæder vi alle dem, det lykkes at få billetter. Vi erkender, at det næsten er som at vinde i lotto at komme ind og se julekomedien. Vi glæder os naturligvis over succesen, men beklager over for alle dem, vi må skuffe.

 

EN DAG MED JULEKOMEDIE
Tidligt på dagen (flere timer før publikum kommer ind) møder de første hjælpere op i huset. Scenen, stole og borde skal stilles op, køkkenet skal gøres klar, og teknikerne sikrer at lys/lyd fungerer perfekt.